Meer vuurwerk in voorverkoop

In de voorverkoop is dit jaar meer vuurwerk verkocht dan vorig jaar»
In de voorverkoop is dit jaar meer vuurwerk verkocht dan vorig jaar martin.linkov - Flickr / CC 2.0 by-nc-sa

In de voorverkoop is dit jaar meer vuurwerk verkocht dan vorig jaar. De stijging bedraagt tot nu toe 8 procent. Dat meldt de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN).

Volgens de BPN is de stijging vooral het gevolg van de gestegen prijzen in Duitsland. Daarnaast is de kwaliteit van het siervuurwerk verbeterd.

"Het siervuurwerk is tegenwoordig in Nederland net zo goed en ongeveer even duur als in het buitenland. De liefhebber waagt daarom geen risicovol tripje over de grens meer", zegt voorzitter Leo Groeneveld van de BPN.

Het weer

De voorverkoop van vuurwerk, via internet en folders, is goed voor ongeveer de helft van de totale omzet. De andere helft wordt gehaald tijdens de drie verkoopdagen, 28, 29 en 31 december.

Vorig jaar werd voor zo'n 70 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. De BPN denkt dat dit jaar de 75 miljoen gehaald kan worden. Dat hangt een beetje af van het weer, want als er slecht weer voorspeld wordt, zijn mensen geneigd minder te kopen, aldus de BPN.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 472 keer afgespeeld
  • » Kamer verrast door naheffing Video De oppositie in de Tweede Kamer is verrast door de aankondiging van het kabinet dat miljoenen...31 okt 2014, 885 keer afgespeeld
  • » Wiebes: partijen eens over nieuw leaseauto plan Video Minder leaserijders komen in het hoogste bijtellingstarief van 25 procent. Dat is de uitkomst van...31 okt 2014, 252 keer afgespeeld

Meer video en audio