Amstetten in ban van kerkbranden

De Kloosterkerk in het centrum is voor de helft afgebrand»
De Kloosterkerk in het centrum is voor de helft afgebrand EPA

Het Oostenrijkse plaatsje Amstetten is vlak voor Kerstmis opgeschrikt door een aantal branden in kerken. In een paar dagen tijd brak er bij drie kerken in de stad brand uit. De kloosterkerk in het centrum is voor de helft afgebrand. Bij de andere twee kerken is de schade minder groot.

De politie gaat uit van opzet. Getuigen zagen een verdachte man van een jaar of twintig rondhangen bij twee kerken toen de brand uitbrak. Er wordt 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Vanwege de rook loopt de schade in de miljoenen, zegt de politie. De kerken in Amstetten worden de komende dagen verscherpt in de gaten gehouden.

Aangeslagen

Het bisdom van St. Pölten heeft aangeslagen gereageerd op de brandstichtingen. Een woordvoerder zegt dat er vooralsnog geen bewijs is voor een politieke daad. De kerk hoopt dat de zaak snel wordt opgelost.

Amstetten is een kleine gemeente in de deelstaat Neder-Oostenrijk. Het stadje kwam vier jaar geleden in het nieuws, toen bleek dat de 73-jarige Josef Fritzl 24 jaar lang zijn dochter in een geheime kelder gevangen had gehouden en had misbruikt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio