Nieuwe buien bedreigen Engeland

Overstroming in het Schotse Stonehaven»
Overstroming in het Schotse Stonehaven EPA

Zuidwest-Engeland moet nog altijd vrezen voor overstromingen. In het gebied regent het opnieuw en volgens meteorologen trekken de buien verder over de rest van het land, Wales en Schotland.

In Zuidwest-Engeland is het treinverkeer ontregeld. Ten westen van de stad Taunton wordt reizen per trein helemaal afgeraden. Ook veel wegen zijn onbegaanbaar vanwege overstromingen.

In Engeland en Wales gelden 130 waarschuwingen voor overstromingen, in Schotland zijn dat er 19, meldt de BBC.

Gisteren werden in het Schotse Stonehaven, bij Aberdeen, honderd huizen ontruimd nadat een rivier buiten zijn oevers was getreden. In het zuidwesten van Engeland, in Stoke Canon, overstroomden zeker dertig huizen.

Deel deze pagina

Video

  • video Hoog water in Duitsland en Engeland Met de Kerst voor de deur zijn de ogen vooral gericht op het water. Engeland en Duitsland hebben al flink te... kampen met hoog water. Maar ook in Nederland stijgt de stand van de rivieren behoorlijk. Het heeft bijna onophoudelijk geregend en bovendien komt er veel smeltwater vanuit Zwitserland naar ons toe. Het peil in de Rijn blijft de komende dagen stijgen.
  • video Waterige kerst op komst voor Groot-Brittannië Voor delen van Zuidwest Engeland, Wales en Schotland wordt het geen witte, maar een bijzonder natte kerst.... Door de hevige regenval zijn rivieren overstroomd en dorpen onder water gelopen.

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 7673 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 1005 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 1020 keer afgespeeld

Meer video en audio