Nieuwe buien bedreigen Engeland

Overstroming in het Schotse Stonehaven»
Overstroming in het Schotse Stonehaven EPA

Zuidwest-Engeland moet nog altijd vrezen voor overstromingen. In het gebied regent het opnieuw en volgens meteorologen trekken de buien verder over de rest van het land, Wales en Schotland.

In Zuidwest-Engeland is het treinverkeer ontregeld. Ten westen van de stad Taunton wordt reizen per trein helemaal afgeraden. Ook veel wegen zijn onbegaanbaar vanwege overstromingen.

In Engeland en Wales gelden 130 waarschuwingen voor overstromingen, in Schotland zijn dat er 19, meldt de BBC.

Gisteren werden in het Schotse Stonehaven, bij Aberdeen, honderd huizen ontruimd nadat een rivier buiten zijn oevers was getreden. In het zuidwesten van Engeland, in Stoke Canon, overstroomden zeker dertig huizen.

Deel deze pagina

Video

  • video Hoog water in Duitsland en Engeland Met de Kerst voor de deur zijn de ogen vooral gericht op het water. Engeland en Duitsland hebben al flink te... kampen met hoog water. Maar ook in Nederland stijgt de stand van de rivieren behoorlijk. Het heeft bijna onophoudelijk geregend en bovendien komt er veel smeltwater vanuit Zwitserland naar ons toe. Het peil in de Rijn blijft de komende dagen stijgen.
  • video Waterige kerst op komst voor Groot-Brittannië Voor delen van Zuidwest Engeland, Wales en Schotland wordt het geen witte, maar een bijzonder natte kerst.... Door de hevige regenval zijn rivieren overstroomd en dorpen onder water gelopen.

Video en Audio

  • » Prins George ontmoet bilby George Video Op hun rondreis door Australië hebben de Britse prins William en zijn gezin een bezoek gebracht aan...20 apr 2014, 5866 keer afgespeeld
  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 8619 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 1344 keer afgespeeld

Meer video en audio