Meer bezoekers voor musea

Het Van Gogh Museum in Amsterdam»
Het Van Gogh Museum in Amsterdam Wikimedida

Het afgelopen jaar hebben meer mensen een museum bezocht. De musea waar de Museumkaart geldig is trokken 19,5 miljoen bezoekers, dat zijn er anderhalf miljoen meer dan vorig jaar.

De stijging is volgens de vereniging onder meer te danken aan de opening van EYE en de heropening van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Samen waren die twee goed voor een kleine 400.000 bezoeken. Het Stedelijk museum staat op een elfde plaats in de top-55 van museumbezoek (.pdf).

Ai Wei Wei

Opvallende uitschieter is museum De Pont in Tilburg. De tentoonstellingen van de Chinese kunstenaar Ai Wei Wei en de Indiase beeldhouwer Anish Kapoor waren erg populair. Het museum trok het afgelopen jaar 118.000 bezoekers, dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Verder deden de tentoonstellingen in het Gemeentemuseum in Den Haag en het Spoorwegmuseum in Utrecht het erg goed.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem had ook een succesvol jaar. Tijdens het 100-jarig jubileum trok het Arnhemse museum 60.000 meer liefhebbers dan vorig jaar.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Heropende musea droegen bij aan bezoekersaantallen' Het afgelopen jaar hebben meer mensen een museum bezocht. De musea waar de Museumkaart geldig is trokken 19,5 miljoen bezoekers,... dat zijn er anderhalf miljoen meer dan vorig jaar. U hoort Carla Keijzer van de Nederlandse Museumvereniging.

Video en Audio

  • » Spanning in Hongkong neemt toe Video Hongkong gaat een spannende nacht tegemoet. De demonstranten, die echt vrije verkiezingen willen,...30 sep 2014, 2105 keer afgespeeld
  • » "De Mol betaalde nooit aan afpersers" Video De familie De Mol, bekend van tv-successen in binnen- en buitenland, wordt afgeperst en bedreigd....30 sep 2014, 5722 keer afgespeeld
  • » Passage-proces: waar gaat het over? Video Het Passage-proces is de grote rechtszaak in Amsterdam tegen criminelen, die betrokken zouden zijn...30 sep 2014, 471 keer afgespeeld

Meer video en audio