Politievrouw Kabul doodt Amerikaan

Afghaanse politiemannen»
Afghaanse politiemannen Defence Images - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc

Een Afghaanse politievrouw heeft op een politiehoofdkwartier in Kabul een Amerikaan doodgeschoten. Het is niet bekend of het om een ongeluk gaat, of dat de Amerikaan doelbewust om het leven is gebracht.

De gedode Amerikaan wordt omschreven als adviseur. Mogelijk was hij of zij betrokken bij de opleiding van Afghaanse politie-agenten. De Afghaanse vrouw is opgepakt.

Het incident gebeurde enkele uren nadat een Afghaanse politieman in de noordelijke provincie Dowzjan vijf Afghaanse agenten had doodgeschoten. De man stal daarna de wapens van zijn collega's en sloot zich aan bij de Taliban, zei een provinciewoordvoerder.

Terugtrekking

Het afgelopen jaar zijn meer dan zestig buitenlandse militairen en adviseurs gedood door Afghaanse militairen en agenten.

De politietrainingsmissie in Afghanistan is een belangrijk onderdeel van de terugtrekking van NAVO-troepen. In 2014 moeten alle NAVO-militairen het land verlaten hebben.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 1903 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2495 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 1909 keer afgespeeld

Meer video en audio