'Ongebruikte servers Hyves te huur'

Hyves»
Hyves ANP

De Telegraaf Media Groep (TMG) verhuurt zo'n 300 ongebruikte servers van Hyves. Doordat de site niet meer zo populair is als vroeger, is een deel van het computerpark overbodig geworden.

De bezoekersaantallen zijn de laatste tijd flink teruggelopen. Sinds Hyves twee jaar geleden werd overgenomen door de Telegraaf, is het aantal bezoekers meer dan gehalveerd.

Door de ongebruikte computers te verhuren, wil Hyves een deel van de gemaakte kosten terugverdienen. "Het gaat om ongeveer 10 procent van de servers die Hyves vroeger in gebruik had", vertelt een woordvoerder van TMG.

Clouddienst

De servers vormen een clouddienst waarmee vaste klanten hun applicaties, opslag van documenten en het beheer daarvan kunnen uitbesteden. Onder de klanten zijn enkele universiteiten. "We bieden ze onze capaciteit aan, die ze kunnen gebruiken om aan wetenschappelijke problemen te rekenen", zegt de woordvoerder.

De Hyves-cloud wordt ook gebruikt om een aantal zusterwebsites van TMG in de lucht te houden.

Deel deze pagina

Video

Ongebruikte servers Hyves in de verhuur

De Telegraaf Media Groep heeft een nieuwe manier bedacht om geld te verdienen aan het sociale netwerk Hyves. De ongebruikte... computerservers van Hyves gaan in de verhuur.

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (12.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zondag 20 april 2014.20 apr 2014, 299 keer afgespeeld
  • » Paus: geloof herontdekken Video Gisteravond riep paus Franciscus de gelovigen op om het geloof te herontdekken. Dat deed hij...20 apr 2014, 87 keer afgespeeld
  • » Ruim 50 doden veerboot geborgen Video Duikers vinden steeds meer lichamen in de gezonken veerboot in Zuid-Korea. Er zijn inmiddels ruim...20 apr 2014, 121 keer afgespeeld

Meer video en audio