Oproep tot kalmte in India

Demonstranten verwijten de regering niets te doen tegen het seksuele geweld in de grote steden»
Demonstranten verwijten de regering niets te doen tegen het seksuele geweld in de grote steden AFP

Premier Singh van India heeft de bevolking na dagen van heftige protesten vanwege een groepsverkrachting opgeroepen tot kalmte. Hij beloofde alles te doen om de veiligheid van vrouwen te garanderen, en kondigde meer actie tegen verkrachting aan.

De verkrachting van een 23-jarige vrouw heeft geleid tot massale protesten. Het slachtoffer werd op 16 december in een bus in de hoofdstad New Delhi door een groep mannen aangevallen. Ze sloegen haar, verkrachtten haar een uur lang en gooiden haar daarna uit de bus. De vrouw ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zes mannen zijn in verband met de groepsverkrachting gearresteerd.

Paleis

Demonstranten verwijten de regering niets te doen tegen het seksuele geweld in de grote steden van India. Gisteren zette de politie traangas en de wapenstok in om te voorkomen dat een woedende menigte het presidentieel paleis bereikte. Meer dan dertig mensen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Belangrijke punten in New Delhi zijn door de politie afgesloten. Ook veel metrostations zijn dicht.

Deel deze pagina

Video

Premier India roept op tot kalmte

Premier Singh van India heeft de bevolking opgeroepen tot kalmte na dagen van heftige protesten vanwege een groepsverkrachting. De... protesten braken uit na de gewelddadige verkrachting van een vrouw van 23 in een bus in New Delhi.

Audio

  • 'Denk niet dat demonstranten naar oproep luisteren' In New Delhi, de hoofdstad van India, heeft de politie verschillende wegen en treinstations afgezet. Afgelopen weekend waren er... omvangrijke onlusten, vanwege een gewelddadige verkrachting vorige week. Daarbij raakte jonge vrouw zwaargewond. Premier Singh van India roept op tot kalmte. U hoort een gesprek met Susanne Kamerling, India-deskundige van de Rijksuniversiteit Groningen.

Video en Audio

Meer video en audio