"Vaandeldragers, neem initiatief"

Marcel Wintels»
Marcel Wintels NOS

Marcel Wintels heeft in Met Het Oog Op Morgen gereageerd op de nieuwe berichtgeving over dopinggebruik bij Rabobank.

De voorzitter van de Nederlandse wielerunie KNWU hoopt dat de renners nu eindelijk eens de volledige waarheid naar buiten brengen.

"Zeker de vaandeldragers uit die tijd. Ze moeten zelf initiatief nemen de komende tijd om het verhaal te doen zoals het was. Ik denk dat de huidige situatie het meest pijnlijk is voor de sport, de fans en de betrokkenen zelf."

Wintels denkt dat de nieuwe antidoping-commissie renners over de streep kan trekken. "Daar kan het in anonimiteit en vertrouwelijkheid."

"Doping blijkbaar gemeengoed"

De NRC en de NOS berichtten dat er op grote schaal doping werd gebruikt bij Rabobank, met medeweten van de ploegleiding. Ploegarts Geert Leinders zou zelfs de spil in het geheel zijn geweest.

"Heel pijnlijk en heel teleurstellend", vindt Wintels. "Tegelijkertijd zagen we afgelopen maanden al een soort toenemende beweging dat je je moest afvragen in hoeverre je nog moet geloven dat er in die jaren nog zonder doping gereden werd. Pijnlijk om vast te stellen, maar mogelijk was dat gemeengoed in die tijd."

Wintels hoopt op Boogerd

Ook Michael Boogerd kwam weer in opspraak. "Ik hoop dat Michael zich afvraagt: wat is het minst schadelijk voor mij, voor de sport en het minst schadelijke moment om het verhaal te doen zoals het zat. Ervan uitgaand dat er meer is dan tot nu toe gedaan is", aldus Wintels.

"Ik denk dat de huidige generatie en de sponsoren er veel aan gelegen is dat we het verleden achter ons kunnen laten en dat kan alleen als het eerlijke verhaal uit die tijd verteld gaat worden."

Deel deze pagina

Audio

  • Wintels over doping bij Rabobank In Met Het Oog Op Morgen gaan Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU, en oud-wielrenner Danny Nelissen in op de berichtgeving dat... er binnen de Rabobank-wielerploeg georganiseerd doping is gebruikt.

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 27 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 1317 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 24 keer afgespeeld

Meer video en audio