Weer graftombes vernield in Mali

Ook in juli werd een aantal historische graftombes met de grond gelijk gemaakt»
Ook in juli werd een aantal historische graftombes met de grond gelijk gemaakt AFP

In Mali hebben islamitische strijders opnieuw graftombes verwoest. De extremisten van de beweging Ansar Dine hebben toegeslagen in de stad Timboektoe. Met pikhouwelen vernielden ze vier tombes.

In de graven lagen de overblijfselen van moslimgeleerden die door de lokale bevolking worden vereerd als heiligen. Volgens de rebellen gaat dat in tegen de islam.

In juli en oktober werden ook al historische bouwwerken met de grond gelijk gemaakt. Een woordvoerder van Ansar Dine zegt dat er geen enkel mausoleum in Timboektoe overblijft.

Macht

Ansar Dine is een islamitische groepering die gelieerd is aan al-Qaida. Het is een van de groepen die eerder dit jaar de macht grepen in het noorden van Mali.

Eergisteren stemde de VN-Veiligheidsraad in met het sturen van een interventiemacht. Die staat onder leiding van Afrikaanse landen en moet het noorden van Mali heroveren.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio