United knoeit, Chelsea schittert

Michu»
Michu AFP

Manchester United heeft in Premier League twee punten laten liggen bij Swansea City.

De koploper bleef in Wales op 1-1 steken en heeft vier punten meer dan stadgenoot City, dat zaterdag met 1-0 Reading de baas was.

Kemy Agustien en Jonathan de Guzman stonden aan de basis van de aanval die Swansea de 1-1 opleverde. De treffer werd gemaakt door Michu, die met dertien goals topscorer is in de Engelse competitie.

United, dat via Patrice Evra de leiding genomen had, raakte in de slotfase twee keer de lat via Robin van Persie en Michael Carrick en zag ook twee keer een bal van de lijn gehaald worden. De entree van Paul Scholes en Ryan Giggs deed Swansea, waar de na twee maanden blessureleed teruggekeerde Michel Vorm uitstekend stond te keepen, evenmin pijn.

Chelsea stijgt

Chelsea, met Nathan Aké op de bank, klom door een 8-0 zege op Aston Villa naar de derde plaats.

Vorige week zondag verloor het nog de finale van het WK voor clubs in Japan. Die domper lijkt al verwerkt te zijn, want Chelsea speelde sindsdien twee wedstrijden, waarin maar liefst dertien keer gescoord werd.

Frank Lampard zette de thuisploeg in de 59ste minuut op 4-0 met een voltreffer van afstand. Daarmee luisterde hij zijn 500ste optreden in de Premier League op passende wijze op. Het volgende kwartet doelpunten viel pas in de het laatste kwartier. Tussendoor miste Lucas Piazón ook nog een strafschop.

Het was de tweede keer in de clubhistorie dat Chelsea met 8-0 won. Wigan Athletic kreeg in mei 2010 met dezelfde cijfers klop. Voor Aston Villa was het de grootste nederlaag ooit in de Engelse competitie.

Manchester United blijft de club die de grootste zege boekte in de Premier League: 9-0 tegen Ipswich Town in maart 1995.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Bauke vaste waarde in klassiekers" Video Een interview met Belkin-renner Laurens ten Dam in aanloop naar de Amstel Gold Race.18 apr 2014, 456 keer afgespeeld
  • » Joep in WK-stad Porto Alegre Video Joep Schreuder maakt een reis door Brazilië om te kijken in hoeverre het land is voorbereid op het...18 apr 2014, 511 keer afgespeeld
  • » Op zoek naar de nieuwe Brentjes Audio De Nederlandse Wielrenunie is op zoek naar nieuw mountainbiketalent. Dat doen ze middels een niet...18 apr 2014, 34 keer afgespeeld

Meer video en audio