Pellè schiet Feyenoord naar winst

Dankzij twee treffers van Graziano Pèlle heeft Feyenoord thuis een moeizame 2-1 zege geboekt op FC Groningen.

Het viel niet mee wat beide ploegen (de nummers vier en elf van de eredivisie) de toeschouwers in De Kuip voorschotelden.

Feyenoord was wel sterker, maar creëerde weinig kansen. Een slap schot van Jean-Paul Boëtius was het enige dat de aanvalslinie van de Rotterdammers kon laten noteren.

Pellè weer goud waard

De thuisploeg schroefde het tempo na de rust op. Tot beter spel leidde dat niet en de 1-0 van Pellè, een achterwaartse kopbal uit een corner, kwam uit de lucht vallen. Feyenoord drukte niet door en zag plots Virgil van Dijk met een knal de 1-1 maken.

Pas daarna kwam het duel tot leven. Eerst miste Michael de Leeuw een enorme kans, waarna Pellè aan de andere kant nogmaals toesloeg.

Karakter

"We hebben karakter getoond en de mentaliteit op kunnen brengen om de wedstrijd over de streep te trekken", reageerde Feyenoord-trainer Ronald Koeman op de zwaarbevochten zege. "Je zag dat we de 120 minuten bekervoetbal tegen Heerenveen nog in de benen hadden. Er ontbrak een stukje frisheid.

Feyenoord sluit het kalenderjaar als vierde af. "Dat is een fantastisch resultaat", oordeelde de coach, die na de winterstop meteen een serie tegen Ajax, FC Twente en - voor de beker - PSV wacht. "Ik heb een goed gevoel over die wedstrijden. De druk ligt bij de andere ploegen."