Oppositie Egypte klaagt over fraude

Oppositieleider Sabahi van het Nationaal Reddingsfront eist een onderzoek»
Oppositieleider Sabahi van het Nationaal Reddingsfront eist een onderzoek AFP

De Egyptische oppositie wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar berichten over fraude bij het referendum over de grondwet. Volgens de Moslimbroederschap heeft de meerderheid van de bevolking in twee rondes ingestemd met de grondwet.

De staatsmedia melden dat zaterdag 64 procent van de Egyptenaren vóór heeft gestemd, bij een opkomst van 30 procent. De officiële uitslag van het referendum wordt morgen bekendgemaakt.

Intimidatie

De oppositiebeweging Nationaal Reddingsfront zegt dat er gefraudeerd is en dat stemmers geïntimideerd zijn door islamisten. Sommige stemlokalen zouden te kort open zijn geweest.

Het onderzoek zou moeten worden ingesteld voor de officiële bekendmaking van de uitslag.

'Strijd voortzetten'

Een woordvoerder van de oppositie zei ook dat de uitslag niet zal worden aangevochten, maar dat de strijd tegen de Moslimbroederschap wordt voortgezet. De oppositie klaagt dat de grondwet te islamitisch is.

Als de nieuwe grondwet een meerderheid haalt, komen er binnen drie maanden nieuwe verkiezingen. In de tussentijd houdt president Morsi vergaande bevoegdheden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio