ZVL en Polar Bears winnen beker

Waterpolo.»
Waterpolo. AFP

De waterpolodames van ZVL hebben net als vorig jaar de KNZB-beker veroverd. De formatie uit Leiden was in de finale in Alphen aan den Rijn met 8-6 te sterk voor Polar Bears.

De Edese ploeg had in de eerste helft de overhand, maar ging slechts met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in.

ZVL was na rust de bovenliggende partij, kwam op 5-3 en op 7-4, maar Polar Bears toonde karakter door in de slotfase toch weer aan te haken (6-7).

Oranje-international Mieke Cabout, die haar zussen Marloes en Jantien ook zag scoren, besliste het duel door dertig tellen voor tijd een strafworp te benutten en bezorgde ZVL de tweede cup ooit.

Heren Polar Bears verrassen BZC

De mannen van Polar Bears voorkwamen dat de terugreis naar Ede in mineur zou worden afgelegd. Zij veroverden voor de vierde keer in de clubhistorie de beker door in een spannende finale Schuurman BZC na verlenging te verslaan: 12-10.

BZC is de kampioen van de laatste twee seizoenen en was op basis daarvan ook favoriet. De ploeg uit Borculo leek die rol waar te maken, want BZC leidde in de derde periode nog met 9-6.

Polar Bears, dat sinds 2007 geen prijs meer had gewonnen, gaf niet op en dwong een verlenging af. Daarin scoorde alleen de ploeg uit Ede twee keer. Fabian Wanrooij eiste in de extra tijd een hoofdrol voor zich op met een prachtige boogbal van grote afstand; de stand kwam door die beauty op 11-10.

Deel deze pagina

Audio Reactie

  • "Polar Bears heeft terecht gewonnen" De waterpoloërs van BZC slaagden er niet in de nationale beker te pakken. Polar Bears bleek met 12-10 nipt te sterk. Bob van der... Tak sprak erover met BZC'er Lars Gottemaker.

Video

Polar Bears pakt waterpolobeker

De mannen van Polar Bears veroverden voor de vierde keer in de clubhistorie de beker door in een spannende finale Schuurman BZC na... verlenging te verslaan: 12-10.

Video en Audio

  • » Van Gaal: vertrouwen in het systeem Video Louis van Gaal, trainer van Manchester United, reageert na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen...24 jul 2014, 1679 keer afgespeeld
  • » Fransen beëindigt atletiekcarrière Video Meerkampster Remona Fransen stopt met atletiek. De 28-jarige atlete werd de afgelopen jaren...24 jul 2014, 625 keer afgespeeld
  • » Mollema: goede dag voor de moraal Video Belkin-wielrenner Bauke Mollema voorafgaand aan de achttiende etappe in de Tour de France 2014.24 jul 2014, 42020 keer afgespeeld

Meer video en audio