NOS SportAangepast

Pauwels wint in Namen, Vos derde

De Belg Kevin Pauwels heeft de vijfde WB-veldrit van het seizoen gewonnen.

In de modderpoel in het Waalse Namen kon niemand tippen aan Pauwels, die ook al de beste was geweest in Tabor.

De Belg nam al snel resoluut de leiding en schudde de volgers één voor één van zich af. De moegestreden wereldkampioen Niels Albert werd kort voor de finish nog gepasseerd door Sven Nys.

Beste Nederlander was Thijs van Amerongen. Hij finishte op 2.37 als zevende, net voor Lars van der Haar (+ 2.50).

Vos derde

Marianne Vos eindigde bij haar tweede veldrit - en eerste WB-wedstrijd - van het seizoen als derde.

De wereldkampioene finishte op 0.51 van de Amerikaanse winnares Katie Compton en de Tsjechische Katarina Nash. Sanne van Paassen werd op 1.51 zesde.

Vier disciplines

Na haar tweede plaats in november in Gieten was op trainingskamp gegaan met de wegploeg in Zuid-Afrika. Afgelopen maandag keerde ze terug.

"Het was wel even acclimatiseren", zei Vos na haar race. "Ik wist ook van tevoren dat het pittig zou worden. Dit is toch een van de zwaarste rondjes. En in de eerste ronde ging ik meteen twee keer onderuit. Maar ik ben tevreden dat ik toch nog op het podium ben gekomen."

WK veldrijden

Met het oog op de WK in februari richt ze zich nu de komende periode vooral op het veldrijden. Maar er zitten nog wel enkele uitstapje in de planning: het NK koppelkoers en de strandrace Egmond-Pier-Egmond.

"Ik ga de komende tijd vier disciplines combineren, want ik zal ook nog wel trainen op de weg. Die koppelkoers zie ik als een leuk geintje. Die strandrace kon nooit vanwege het NK veldrijden, maar nu kan het wel omdat dat op zondag is. Ik vind het leuk omdat ik nu meer met de mountainbike bezig ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl