Roemer: bang om fouten te maken

Emile Roemer»
Emile Roemer NOS

SP-leider Roemer vindt achteraf dat de SP in de verkiezingscampagne meer zijn eigen verhaal had moeten houden. In een gesprek met de NOS zegt hij dat de partij door de goede peilingen te veel bezig is geweest met het vasthouden van de sympathie en het vermijden van fouten.

Volgens hem is het voor de SP normaal om er "vol in te gaan, te zeggen waar het op staat en actie te voeren waar het nodig is." Hij vindt het een wijze les dat hij dat in een volgende campagne weer meer gaat doen.

Bang

"We waren te voorzichtig, te bang om fouten te maken. En dat was niet de houding waarmee zo groot zijn geworden in de peilingen," aldus de SP-leider in een terugblik op een voor hem bewogen politiek jaar.

Roemer zei eerder al dat de peilingen verlammend voor hem hebben gewerkt en dat zijn oprechtheid is afgestraft. Hij zegt een hekel te hebben aan politieke spelletjes.

Deel deze pagina

Video

Roemer in terugblik: te bang om fouten te maken

SP-leider Roemer vindt achteraf dat de SP in de verkiezingscampagne meer haar eigen verhaal had moeten houden. In een gesprek met... de NOS-redacteur Vincent Rietbergen zegt hij dat de partij door de goede peilingen te veel bezig is geweest met het vasthouden van de sympathie en het vermijden van fouten. Volgens hem is het voor de SP normaal om er "vol in te gaan, te zeggen waar het op staat en actie te voeren waar het nodig is."

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 423 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1813 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld

Meer video en audio