Steeds meer klanten voedselbank

Inzameling voor een voedselbank»
Inzameling voor een voedselbank Flickr / cc by 2.0

Steeds meer mensen hebben zich de afgelopen weken aangemeld bij de voedselbank. Een woordvoerder van Voedselbanken Nederland noemt de stijging verontrustend: "We maken ons grote zorgen".

Landelijk zijn er nu 70.000 klanten bij de voedselbank. Dat waren er een jaar geleden 63.000. "Vooral de laatste maand zijn er veel monden bij gekomen", zegt een woordvoerder.

Overschotten

In de noordelijke provincies en in de grote steden is het aantal aanmeldingen flink gestegen. In Amsterdam waren er een jaar geleden tussen de 1000 en 1100 inschrijvingen. "Nu zijn dat er al 1500", aldus de woordvoerder.

In Rotterdam meldden zich de afgelopen week zo'n 80 mensen aan. In totaal heeft de voedselbank daar zo'n 3000 klanten.

De voedselbank verwacht dat in de komende maanden het aantal klanten verder toeneemt, maar dat er nauwelijks meer overschotten zijn van voedsel. "We moeten alle zeilen bijzetten."

Deel deze pagina

Video

Meer mensen naar Voedselbank

Steeds meer mensen melden zich aan bij de Voedselbank. Ten opzichte van vorig jaar is er een stijging van 20 procent. Zorgwekkend,... zegt de Voedselbank.

Audio

  • Voedselbank: steeds meer klanten Steeds meer mensen hebben zich de afgelopen weken aangemeld bij de voedselbank. Landelijk zijn er nu 70.000 klanten. Vorig jaar... waren dat er 63.000. Vooral in de noordelijke provincies en de grote steden is het aantal meldingen enorm gestegen. U hoort een woordvoerder van Voedselbanken Nederland.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio