Aanvallers boeren Kenia opgepakt

Leden van de Orma-stam»
Leden van de Orma-stam AFP

In Kenia zijn 56 mensen opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van tientallen boeren in het zuidoosten van het land.

Bij gevechten tussen rivaliserende groepen vielen vrijdag zeker 39 doden, onder wie vrouwen en kinderen.

Machetes en speren

Boeren van de Pokomo-stam vielen Orma-boeren aan. Ze staken tientallen huizen in brand en vielen mensen aan met machetes, speren en vuurwapens. De twee groepen strijden al jaren om onder meer landbouwgrond en de toegang tot water.

De Keniaanse politiechef heeft tegen Reuters gezegd dat de verdachten in een bos in de buurt zijn opgepakt. Ze hadden zich daar verstopt nadat de politie een klopjacht was begonnen.

Bij de arrestaties zijn onder meer machinegeweren in beslag genomen. De verdachten moeten volgende week voor de rechter verschijnen. Ze worden onder meer vervolgd voor moord.

Obama

De Verenigde Staten hebben het geweld in de kuststreek van Kenia veroordeeld. Obama riep de Keniaanse regering op om een eind te maken aan de vicieuze cirkel van geweld.

De VS wil graag dat de situatie in Kenia stabiel is. De Amerikanen zien het land als een belangrijke partner in de strijd tegen aan al-Qaida gelieerde militanten die opereren vanuit buurland Somalië.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio