Rook en as uit vulkaan Chili

Rookwolken van de vulkaan Copahue»
Rookwolken van de vulkaan Copahue AFP

Argentinië en Chili hebben een waarschuwing uitgegeven wegens de verhoogde activiteit van een vulkaan in het grensgebied. In beide landen geldt nu code oranje, de op een na hoogste waarschuwing.

Boven de vulkaan Copahue hangt een 800 meter hoge rook- en aswolk. Het gaat vooralsnog om een kleine uitbarsting, maar veel mensen hebben het gebied uit voorzorg verlaten.

Asdeeltjes

In de Chileense dorpen aan de grens regent het asdeeltjes. Bewoners die nog in de dorpen zijn, moeten rekening houden met een evacuatie.

Verschillende vluchten van en naar het Argentijnse toeristengebied Bariloche zijn geannuleerd vanwege het slechte zicht.

De 3000 meter hoge Copahue vulkaan ligt 1600 km ten zuidwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In 1992 was de laatste grote uitbarsting.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 714 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 914 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 584 keer afgespeeld

Meer video en audio