Rook en as uit vulkaan Chili

Rookwolken van de vulkaan Copahue»
Rookwolken van de vulkaan Copahue AFP

Argentinië en Chili hebben een waarschuwing uitgegeven wegens de verhoogde activiteit van een vulkaan in het grensgebied. In beide landen geldt nu code oranje, de op een na hoogste waarschuwing.

Boven de vulkaan Copahue hangt een 800 meter hoge rook- en aswolk. Het gaat vooralsnog om een kleine uitbarsting, maar veel mensen hebben het gebied uit voorzorg verlaten.

Asdeeltjes

In de Chileense dorpen aan de grens regent het asdeeltjes. Bewoners die nog in de dorpen zijn, moeten rekening houden met een evacuatie.

Verschillende vluchten van en naar het Argentijnse toeristengebied Bariloche zijn geannuleerd vanwege het slechte zicht.

De 3000 meter hoge Copahue vulkaan ligt 1600 km ten zuidwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In 1992 was de laatste grote uitbarsting.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 52 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 660 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1976 keer afgespeeld

Meer video en audio