Broederschap: grondwet haalt het

De stembureaus in Egypte zijn gesloten»
De stembureaus in Egypte zijn gesloten AFP

De Moslimbroederschap zegt dat de Egyptenaren de conceptgrondwet hebben goedgekeurd. Volgens de broederschap heeft 64 procent van de Egyptenaren in twee rondes van een referendum vóór de grondwet gestemd.

Ook een van de belangrijkste oppositiepartijen, het Nationale Reddingsfront, gaat ervan uit dat de conceptgrondwet door een meerderheid van de Egyptenaren wordt goedgekeurd. De officiële uitslag wordt morgen verwacht.

Districten

Gisteren was de tweede dag dat de Egyptenaren zich konden uitspreken over de conceptgrondwet. Even na 22.00 uur gingen de stembureaus dicht.

Een week geleden gingen Egyptenaren in tien districten al naar de stembus; gisteren kon dat in 17 districten, vooral op het platteland.

Opkomst

Vorige week stemde volgens de Moslimbroederschap ongeveer 57 procent vóór de nieuwe grondwet. Gisteren zou volgens niet-officiële tellingen ruim 70 procent van de Egyptenaren zijn goedkeuring hebben gegeven.

De opkomst zou op beide dagen rond de 30 procent hebben gelegen.

Deel deze pagina

Audio

  • Sander van Hoorn: Egyptenaren zijn discussies en politieke onzekerheid beu Gisteren was de tweede dag van het referendum in Egypte. De Moslimbroederschap zegt dat een meerderheid in het referendum over de... grondwet vóór heeft gestemd. Verspreid over de twee stemmingsdagen zou ruim zestig procent hebben ingestemd met de nieuwe grondwet. U hoort correspondent Sander van Hoorn.

Video en Audio

Meer video en audio