Vicepresident Egypte opgestapt

Mahmud Mekki»
Mahmud Mekki EPA

Vicepresident Mahmud Mekki van Egypte heeft ontslag genomen. In een verklaring die werd voorgelezen op de staatstelevisie zei Mekki dat hij zich als jurist niet thuisvoelde in de politiek.

De 58-jarige Mekki was rechter totdat president Morsi hem in augustus tot vicepresident benoemde.

Vorige maand wilde hij al aftreden, maar toen werd er druk op hem uitgeoefend om aan te blijven.

Referendum

De mededeling over zijn vertrek kwam een paar uur voor het sluiten van de stemlokalen. Vandaag is in Egypte de tweede dag van het referendum over een nieuwe grondwet.

In die grondwet verdwijnt de post van vicepresident, maar dat is volgens Mekki dus niet de reden voor zijn vertrek.

Deel deze pagina

Video

Egyptische vicepresident stapt op

De vicepresident van Egypte, Mahmud Mekki stapt op. Volgens de staatstelevisie wilde hij al eerder vertrekken, maar bleef hij aan... vanwege de onrust in het land. Zijn vertrek werd een paar uur voor het sluiten van de stemlokalen bekend gemaakt. Het was vandaag de tweede dag van het referendum over de omstreden grondwet.

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio