Protest in India tegen verkrachting

Duizenden Indiërs deden mee aan de betoging»
Duizenden Indiërs deden mee aan de betoging AFP

In de Indiase hoofdstad New Delhi heeft een groepsverkrachting vanochtend tot een massale betoging geleid waarbij rellen zijn uitgebroken. De oproerpolitie zette onder meer waterkanonnen in om de demonstranten van het plein bij het presidentieel paleis te krijgen.

De duizenden demonstranten zijn boos over de verkrachting van een vrouw van 23. Zij zat vorige week met haar vriend in een bus toen het paar werd aangevallen door mannelijke medepassagiers. De vrouw werd meerdere malen verkracht en samen met haar vriend zwaar mishandeld.

Kritieke toestand

De chauffeur toerde een paar uur met de bus door de stad. Daarna werden de slachtoffers uit de bus gezet. De vrouw ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in New Delhi.

Vijf mannen zijn opgepakt voor de verkrachting. De demonstranten eisen dat ze de doodstraf krijgen. De zaak krijgt in India veel media-aandacht.

Deel deze pagina

Video

Protest in India tegen verkrachting

In de Indiase hoofdstad New Delhi heeft een groepsverkrachting tot een betoging geleid waarbij rellen zijn uitgebroken. De... oproerpolitie zette onder meer waterkanonnen in om de demonstranten van het plein bij het presidentieel paleis te krijgen.

Video en Audio

  • » Heidebrand Hoge Veluwe flink uitgebreid Video De heidebrand in Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft zich flink uitgebreid. Sinds vanochtend is al...20 apr 2014, 9895 keer afgespeeld
  • » Oud-omroepman Frits Thors (104) overleden Video De laatste keer dat hij als Journaalpresentator op televisie was, is al even geleden, maar veel...20 apr 2014, 12541 keer afgespeeld
  • » Prinselijk paar bezoek zoo Video Nadat hun zoon George door de nanny was meegenomen, vervolgden William en Kate hun rondleiding door...20 apr 2014, 5637 keer afgespeeld

Meer video en audio