Zevende mondiale squashtitel David

Nicol David»
Nicol David AFP

De Maleisische squashster Nicol David heeft haar zevende wereldtitel veroverd.

De titelverdedigster was in de finale in George Town op de Kaaimaneilanden te sterk voor Laura Massaro uit Engeland. Ze won met 11-6, 11-8, 11-6.

David zette Massaro onder druk met haar bekende lange rally's, maar had moeite om de nummer drie van de plaatsingslijst klein te krijgen. De Engelse, die al twee keer van David had weten te winnen, kwam in de tweede set terug van 1-4 tot 4-4. Via 5-4, 6-5, 7-6 pakte David de game met 11-8.

In de derde set kwam Massaro nog terug van 0-5 tot 6-8, maar vervolgens ontnam David met drie punten op rij haar opponente definitief alle illusies.

Recordhoudster

"Ik was helemaal klaar voor de wedstrijd", verklaarde de 29-jarige winnares na afloop. "Maar ik moest nog een tandje bijzetten om vandaag te winnen. Laura heeft mij voor ieder punt laten vechten. Ze speelde heel goed."

Met haar zesde titel was David vorig jaar al recordhoudster geworden. De in Amsterdam woonachtige speelster, die al jaren onder leiding van de Australische coach Liz Irving traint bij Squash City, won in 2005 haar eerste wereldkampioenschap en slaagde er sindsdien alleen in 2007 in Madrid niet in om het belangrijkste evenement op de WSA World Tour te winnen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 26 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 1239 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 23 keer afgespeeld

Meer video en audio