Zeilbroers onder toezicht gesteld

Enrique (l) en Hugo Claassen zeggen dat ze op geen enkele school terechtkunnen»
Enrique (l) en Hugo Claassen zeggen dat ze op geen enkele school terechtkunnen ANP

De rechtbank heeft bepaald dat Bureau Jeugdzorg toezicht moet krijgen over Enrique en Hugo Claassen, de Vijfhuizense broers die op zeilreis door Europa zijn. Daarmee is de Raad voor de Kinderbescherming in het gelijk gesteld, die wil dat de jongens van 15 en 14 weer in Nederland naar school gaan.

De broers vertrokken met goedkeuring van hun ouders in augustus op zeilreis, naar eigen zeggen om aandacht te vragen voor hun situatie. De jongens hebben ernstige dyslexie en zouden op geen enkele school terechtkunnen. Door te gaan zeilen hebben ze recht op begeleiding van de Wereldschool.

Hard hoofd in

Jeugdzorg moet nu binnen zes weken een plan van aanpak hebben voor de broers, die nu in Spanje zitten. Er komt een gezinsvoogd en de jongens moeten binnen afzienbare tijd naar Nederland terugkomen.

De advocaat heeft er een hard hoofd in dat een gezinsvoogd een school zover kan krijgen om de jongens aan te nemen. Volgens haar kunnen scholen de jongens vanwege hun combinatie van dyslexie en hoogbegaafdheid niet aan.

Deel deze pagina

Video

Jeugdzorg: zeilbroers onder toezicht

De rechter heeft bepaald dat de zeilbroers Enrique en Hugo Claassen onder toezicht komen van Bureau Jeugdzorg. Daarmee is de Raad... voor de Kinderbescherming in het gelijk gesteld. Zij willen dat de jongens van 14 en 15 jaar weer in Nederland naar school gaan.

Audio

  • Kinderbescherming: ernstige zorgen over ontwikkeling zeilbroers De rechtbank in Haarlem heeft besloten dat de zeilbroers Enrique en Hugo Claassen onder toezicht komen van Bureau Jeugdzorg. De... jongens, die ernstig dyslectisch zijn, begonnen in augustus aan een zeiltocht om aandacht te vragen voor kinderen die net als zijzelf geen passend onderwijs kunnen vinden. De jongens gaan al ruim een jaar niet naar school en daarom heeft de rechter nu ingegrepen. Daarmee heeft de Raad voor de Kinderbescherming gelijk gekregen. U hoort Richard Bakker van de Kinderbescherming.
  • Advocaat: uitspraak over zeilbroers 'klap in het gezicht' De rechtbank in Haarlem heeft besloten dat de zeilbroers Enrique en Hugo Claassen onder toezicht komen van Bureau Jeugdzorg. De... jongens, die ernstig dyslectisch zijn, begonnen in augustus aan een zeiltocht om aandacht te vragen voor kinderen die net als zijzelf geen passend onderwijs kunnen vinden. De jongens gaan al ruim een jaar niet naar school en daarom heeft de rechter nu ingegrepen. Daarmee heeft de Raad voor de Kinderbescherming gelijk gekregen. U hoort Richard Bakker van de Kinderbescherming.

Video en Audio

  • » Abe betuigt deelneming MH17 Video Premier Abe van Japan heeft zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de...30 okt 2014, 170 keer afgespeeld
  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 242 keer afgespeeld
  • » Haagse borstendokter vrijgesproken Video De Haagse gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor borstchirurg is vrijgesproken. De fouten die hij...30 okt 2014, 753 keer afgespeeld

Meer video en audio