Zeilbroers onder toezicht gesteld

Enrique (l) en Hugo Claassen zeggen dat ze op geen enkele school terechtkunnen»
Enrique (l) en Hugo Claassen zeggen dat ze op geen enkele school terechtkunnen ANP

De rechtbank heeft bepaald dat Bureau Jeugdzorg toezicht moet krijgen over Enrique en Hugo Claassen, de Vijfhuizense broers die op zeilreis door Europa zijn. Daarmee is de Raad voor de Kinderbescherming in het gelijk gesteld, die wil dat de jongens van 15 en 14 weer in Nederland naar school gaan.

De broers vertrokken met goedkeuring van hun ouders in augustus op zeilreis, naar eigen zeggen om aandacht te vragen voor hun situatie. De jongens hebben ernstige dyslexie en zouden op geen enkele school terechtkunnen. Door te gaan zeilen hebben ze recht op begeleiding van de Wereldschool.

Hard hoofd in

Jeugdzorg moet nu binnen zes weken een plan van aanpak hebben voor de broers, die nu in Spanje zitten. Er komt een gezinsvoogd en de jongens moeten binnen afzienbare tijd naar Nederland terugkomen.

De advocaat heeft er een hard hoofd in dat een gezinsvoogd een school zover kan krijgen om de jongens aan te nemen. Volgens haar kunnen scholen de jongens vanwege hun combinatie van dyslexie en hoogbegaafdheid niet aan.

Deel deze pagina

Video

Jeugdzorg: zeilbroers onder toezicht

De rechter heeft bepaald dat de zeilbroers Enrique en Hugo Claassen onder toezicht komen van Bureau Jeugdzorg. Daarmee is de Raad... voor de Kinderbescherming in het gelijk gesteld. Zij willen dat de jongens van 14 en 15 jaar weer in Nederland naar school gaan.

Audio

  • Kinderbescherming: ernstige zorgen over ontwikkeling zeilbroers De rechtbank in Haarlem heeft besloten dat de zeilbroers Enrique en Hugo Claassen onder toezicht komen van Bureau Jeugdzorg. De... jongens, die ernstig dyslectisch zijn, begonnen in augustus aan een zeiltocht om aandacht te vragen voor kinderen die net als zijzelf geen passend onderwijs kunnen vinden. De jongens gaan al ruim een jaar niet naar school en daarom heeft de rechter nu ingegrepen. Daarmee heeft de Raad voor de Kinderbescherming gelijk gekregen. U hoort Richard Bakker van de Kinderbescherming.
  • Advocaat: uitspraak over zeilbroers 'klap in het gezicht' De rechtbank in Haarlem heeft besloten dat de zeilbroers Enrique en Hugo Claassen onder toezicht komen van Bureau Jeugdzorg. De... jongens, die ernstig dyslectisch zijn, begonnen in augustus aan een zeiltocht om aandacht te vragen voor kinderen die net als zijzelf geen passend onderwijs kunnen vinden. De jongens gaan al ruim een jaar niet naar school en daarom heeft de rechter nu ingegrepen. Daarmee heeft de Raad voor de Kinderbescherming gelijk gekregen. U hoort Richard Bakker van de Kinderbescherming.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 1903 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2495 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 1909 keer afgespeeld

Meer video en audio