Sterren eisen strengere wapenwet

Beyonce in het actiefilmpje op Youtube»
Beyonce in het actiefilmpje op Youtube YouTube

Sterren als zangeres Beyoncé en actrices Jennifer Aniston en Cameron Diaz hebben in een filmpje op YouTube opgeroepen de wapenverkoop in de Verenigde Staten aan banden te leggen.

Daarbij verwijzen zij niet alleen naar het bloedbad van vorige week op een basisschool in Newtown, maar ook naar eerdere incidenten, zoals de schietpartij in een bioscoop in Denver van afgelopen zomer.

Jamie Foxx

"Genoeg", zegt een reeks sterren in het filmpje, onder wie Gwyneth Paltrow, Jamie Foxx, Reese Witherspoon en John Legend.

Eerder vandaag zei een leider van de wapenorganisatie NRA dat er juist meer gewapende beveiliging in Amerikaanse scholen nodig is om herhaling van een drama als dat in Newtown te voorkomen. Burgemeester Bloomberg van New York noemde dat een schandalige opmerking.

Deel deze pagina

Video

Sterren zetten zich in voor beperking wapenbezit

Na de schietpartij op een lagere school in Newtown, vorige week, woedt er opnieuw een felle discussie over wapenbezit. Op internet... roepen grote Amerikaanse sterren op om wapenbezit te beperken.

Video

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 699 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 248 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 31 keer afgespeeld

Meer video en audio