Bloomberg: reactie NRA schandelijk

Burgemeester Bloomberg van New York»
Burgemeester Bloomberg van New York AFP

Burgemeester Bloomberg van New York heeft hard uitgehaald naar de NRA. Die wapenorganisatie loopt op een schandelijke manier weg van de crisis waarin de VS verkeert, zei hij.

Bloomberg reageerde op de opmerking van een NRA-leider dat elke school in Amerika door een bewapende politieagent moet worden beveiligd.

Paranoïde onheilspellend beeld

"In plaats van te zoeken naar oplossingen voor problemen die ze zelf hebben gecreëerd, bieden ze een paranoïde onheilspellend beeld van een gevaarlijker en gewelddadiger Amerika, waar iedereen bewapend is en niemand veilig", zei Bloomberg.

De burgemeester was al een fel tegenstander van de eenvoudige manier waarop Amerikanen aan wapens kunnen komen vóór het bloedbad in Newtown. In die plaats schoot Adam Lanza vorige week twintig kinderen, zeven volwassenen en zichzelf dood.

Deel deze pagina

Video

Kritiek op uitspraken NRA

Na het drama op een basisschool in Newtown in de VS heeft wapenlobbyist NRA gezegd dat schutter Adam Lanza alleen door een wapen... gestopt had kunnen worden. Die uitspraak leidde tot felle kritiek van de politiek.

Video en Audio

  • » Eerste lichamen aan boord in Charkov Video De eerste vijftig lichamen worden vandaag met twee vliegtuigen naar Eindhoven gevlogen. Vanochtend...23 jul 2014, 5897 keer afgespeeld
  • » Lijkwagens aangekomen in Eindhoven Video Tientallen lijkwagens zijn aangekomen in Eindhoven, om de slachtoffers van de vliegramp op te...23 jul 2014, 30777 keer afgespeeld
  • » Kees van Dam: lijkwagens aangekomen Video Verslaggever Kees van Dam is in Eindhoven, waar tientallen lijkwagens zijn aangekomen om de...23 jul 2014, 21258 keer afgespeeld

Meer video en audio