Het hagelt niet meer bij Venz

Medewerker van Venz»
Medewerker van Venz ANP

Het bekende reclameliedje van hagelslagmaker Venz mag voorlopig niet meer worden uitgezonden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Het gaat om het liedje "het hagelt, het hagelt, grote korrels Venz", waarvan Marijke Philips begin jaren 70 de tekst bedacht.

Het liedje werd in de jaren daarna vaak gebruikt in Venz-reclames. Daarna was het lang niet te horen, totdat de hagelslagproducent het in 2010 opnieuw van stal haalde.

Daarop meldde Marijke Philips zich bij Venz om een vergoeding te vragen voor het gebruik van het liedje.

Volksliedje

Venz vond dat niet terecht omdat het nummer is geschreven op de melodie van een volksliedje en omdat er destijds al voor de commercial was betaald aan het reclamebureau waar Philips werkte. Toch bood het bedrijf Marijke Philips een vergoeding aan. Philips vond die niet hoog genoeg.

Venz besloot toen de zaak voor de rechter te laten komen. Die heeft nu beslist dat Marijke Philips recht heeft op een hogere vergoeding voor de tekst van het liedje. Op de melodie van het liedje kan ze geen aanspraak maken.

Zolang Venz de hogere vergoeding niet betaalt, mag het reclameliedje niet worden gebruikt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio