Het hagelt niet meer bij Venz

Medewerker van Venz»
Medewerker van Venz ANP

Het bekende reclameliedje van hagelslagmaker Venz mag voorlopig niet meer worden uitgezonden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Het gaat om het liedje "het hagelt, het hagelt, grote korrels Venz", waarvan Marijke Philips begin jaren 70 de tekst bedacht.

Het liedje werd in de jaren daarna vaak gebruikt in Venz-reclames. Daarna was het lang niet te horen, totdat de hagelslagproducent het in 2010 opnieuw van stal haalde.

Daarop meldde Marijke Philips zich bij Venz om een vergoeding te vragen voor het gebruik van het liedje.

Volksliedje

Venz vond dat niet terecht omdat het nummer is geschreven op de melodie van een volksliedje en omdat er destijds al voor de commercial was betaald aan het reclamebureau waar Philips werkte. Toch bood het bedrijf Marijke Philips een vergoeding aan. Philips vond die niet hoog genoeg.

Venz besloot toen de zaak voor de rechter te laten komen. Die heeft nu beslist dat Marijke Philips recht heeft op een hogere vergoeding voor de tekst van het liedje. Op de melodie van het liedje kan ze geen aanspraak maken.

Zolang Venz de hogere vergoeding niet betaalt, mag het reclameliedje niet worden gebruikt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio