Kabinet pakt bonussen NS aan

Door de sneeuw reden sommige treinen niet»
Door de sneeuw reden sommige treinen niet NOS

Minister Dijsselbloem van Financiën gaat bonussen voor de top van de NS aanpakken. Nu lopen die bonussen op tot 50 procent van het vaste salaris. Dat wordt teruggebracht tot maximaal 20 procent.

Ook worden de bonussen gekoppeld aan strenge voorwaarden met betrekking tot bijvoorbeeld de dienstverlening, op tijd rijden en winterproblemen, zei Dijsselbloem na afloop van de ministerrraad.

Dienstregeling

Als de NS er in de winter niet in slaagt om grote verstoringen van de dienstregeling te voorkomen, dan worden er helemaal geen bonussen uitgekeerd.

Het kabinet heeft verder besloten dat de topsalarissen bij de NS op termijn met 35 procent omlaag gaan. Deze maatregel geldt niet voor de huidige topmensen bij het bedrijf.

Deel deze pagina

Audio

  • NS wil minder salaris en bonussen voor de top Minister Dijsselbloem van Financiën gaat het salaris, maar ook de bonussen voor de top van de NS aanpakken. Dat gebeurt omdat de... prestaties van de NS niet voldoende zijn. Dijsselbloem heeft dit besloten op voordracht van de Raad van Commissarissen van de NS. Truze Lodder van de Raad van Commissarissen van de NS.
  • Minder salaris voor top NS Bij de NS gaan vooral de topmensen op termijn een stuk minder verdienen. Dat besluit is door de ministerraad genomen omdat de NS... geen goede prestaties heeft geleverd. Michiel Breedveld sprak minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën over het besluit.

Video

Dijsselbloem: bonussen NS worden verlaagd

Minister Dijsselbloem van Financiën gaat bonussen voor de top van de NS aanpakken. Nu lopen die bonussen op tot 50 procent van het... vaste salaris. Dat wordt teruggebracht tot maximaal 20 procent.

Video en Audio

Meer video en audio