John Kerry volgt Clinton op

John Kerry»
John Kerry AFP

Senator John Kerry wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, als opvolger van Hillary Clinton. President Obama maakt later vandaag bekend dat hij Kerry voor de functie voordraagt.

De benoeming van Kerry leek vorige week al een uitgemaakte zaak, nadat VN-ambassadeur Rice zich voor de post had teruggetrokken.

Zij deed dat omdat de Republikeinen haar kandidatuur niet wilden steunen. Die namen het haar kwalijk dat ze na de aanval op het Amerikaanse consulaat in Libiƫ eerst een verkeerde voorstelling van zaken gaf.

Onomstreden

Kerry lijkt een onomstreden kandidaat voor Buitenlandse Zaken. Ook in het Republikeinse kamp kan hij op steun rekenen.

De Democraat Kerry deed acht jaar geleden een vergeefse gooi naar het Witte Huis. Hij verloor de strijd van president Bush jr.

Deel deze pagina

Video

John Kerry wordt minister BuZa VS

Oud-presidentskandidaat en senator John Kerry wordt de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Hij volgt Hillary... Clinton op.

Video en Audio

  • » Veiling van kledingstukken van Madonna Video Wie graag een ketting van Madonna wil, kan volgende maand zijn slag slaan. In het Amerikaanse...22 okt 2014, 144 keer afgespeeld
  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 2515 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 12542 keer afgespeeld

Meer video en audio