Mannen opgepakt in Bugarach

De Pic de Bugarach in het zuidwesten van Frankrijk»
De Pic de Bugarach in het zuidwesten van Frankrijk AFP

De Franse politie heeft bij de Zuid-Franse plaats Bugarach twee mannen opgepakt, die gasmaskers en hakmessen bij zich hadden. Ze waren op weg naar de Pic de Bugarach, een berg waar je volgens sommigen vandaag moet zijn om niet met de rest van de wereld ten onder te gaan.

De politie denkt dat twee mannen een manier zochten om op de berg te komen. Alle toegangswegen naar de berg zijn afgezet. De politie wil voorkomen dat het op de berg een chaos wordt van doemdenkers en nieuwsgierigen.

Taser

Gisteren werd een man aangehouden die een taser bij zich had: een apparaat waarmee elektrische schokken kunnen worden toegediend.

Met de drukte rond het 200 inwoners tellende dorp valt het erg mee. De voorspelling dat de wereld zal vergaan en dat je hier gered kan worden door ruimtewezens, heeft vooral journalisten getrokken.

De voorspelling over het einde van de wereld is gebaseerd op de Maya-kalender. Die loopt vandaag af. Volgens sommigen vergaat de wereld, anderen zeggen dat er een nieuw tijdperk begint.

Deel deze pagina

Audio

  • Geen grote groepen doemdenkers naar Bugarach gekomen De bezorgdheid in het Franse dorp Bugarach heeft plaatsgemaakt voor opluchting. Er was geen massale toestroom van fanatieke... doemdenkers. En dus is het tijd voor feest.
  • Misschien vergaat de wereld om 18.00 uur De eerste landen hebben het einde van de wereld zonder problemen doorstaan. In Nieuw-Zeeland is het inmiddels al weer 22 december... geworden, dus daar kunnen ze opgelucht ademhalen. Toch zijn er mensen die denken dat om zes uur vanavond Nederlandse tijd de wereld alsnog vergaat; als het in Mexico 11.00 uur is en de cyclus van de Maya-kalender afloopt. Correspondent Cees Zoon in Mexico.
  • Terugblik op het einde der wereld dat niet kwam Het einde van de Maya-kalender zorgt voor flinke opschudding. En het betekent niet eens het eind van de wereld. Of wel? Overal ter... wereld verzamelden zich doemdenkers op een veilige plek. Of het nu het Franse dorp Bugarach is, of het zuiden van Mexico. Of bijvoorbeeld in Hilversum.

Video en Audio

Meer video en audio