VS herdenkt drama in Newtown

Op veel plaatsen is het schietdrama van vorige week in Newtown herdacht.»
Op veel plaatsen is het schietdrama van vorige week in Newtown herdacht. AFP

Op veel plaatsen in Amerika is met een minuut stilte het schietdrama van vorige week in Newtown herdacht. In zeker 29 staten hangen de vlaggen halfstok, ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Een week geleden schoot de 20-jarige Adam Lanza eerst zijn moeder dood en toen 20 kinderen en 6 volwassenen op een basisschool. Daarna pleegde hij zelfmoord.

In Newtown luidden de klokken 26 keer. Sommige inwoners vinden het niet terecht dat de moeder niet werd meegerekend in die herdenking.

Anderen nemen het haar kwalijk dat haar zoon bij haar wapens heeft kunnen komen waarmee hij dood en verderf zaaide.

Vanmiddag is er een persconferentie van de Amerikaanse wapenlobby. De wapenclub heeft beloofd eraan bij te dragen dat zoiets verschrikkelijks nooit meer gebeurt.

Deel deze pagina

Video

  • video Obama: help mij Amerika veiliger te maken President Obama heeft de Amerikaanse bevolking opgeroepen om zich in te zetten voor de veiligheid in hun... land. Op veel plaatsen in Amerika is vandaag het schietdrama van vorige week in Newtown herdacht. De toespraak van Obama is in het Engels en is niet ondertiteld.
  • video Schietdrama Newtown herdacht in VS In Amerika zijn de slachtoffers herdacht van de schietpartij op een basisschool in Newtown. Een week geleden... schoot een man daar 20 kinderen en zes volwassenen dood.

Video en Audio

Meer video en audio