Bonden weg bij overleg Defensie

De minister van Defensie op bezoek bij de Landmacht»
De minister van Defensie op bezoek bij de Landmacht ANP

De militaire vakbonden hebben het overleg met minister Hennis-Plasschaert van Defensie voor onbepaalde tijd stilgelegd. De bonden willen dat de minister iets doet aan de negatieve effecten van de Wet uniformering loonbegrip.

Door deze wet gaan militairen er tussen de 1,2 en 4,7 procent op achteruit. De wet geldt voor alle Nederlanders maar burgers gaan er maximaal slechts 1,5 procent op achteruit.

Het verschil ontstaat doordat de zorgkosten voor militairen anders zijn geregeld dan bij gewone burgers. Het is volgens de bonden een onbedoeld effect van de wet.

Compensatie

ACOM, AFMP en VBM willen dat Defensie het verschil structureel compenseert. Volgens de vakbonden wil de minister nu niet verder gaan dan een compensatie voor 2013 die ook nog uit het defensiebudget moet komen. "Dan gaat het elders pijn doen", zegt Wim van den Burg, voorzitter van de AFMP.

Doordat het overleg opgeschort is, praten de bonden en minister Hennis-Plasschaert ook niet meer over de reorganisatie die is ingezet bij Defensie.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Veiling van kledingstukken van Madonna Video Wie graag een ketting van Madonna wil, kan volgende maand zijn slag slaan. In het Amerikaanse...22 okt 2014, 144 keer afgespeeld
  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 2515 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 12542 keer afgespeeld

Meer video en audio