OM vernietigt dna Vaatstra-zaak

Het dna-materiaal is vernietigd.»
Het dna-materiaal is vernietigd. ANP

Het dna-materiaal van de deelnemers aan het verwantschapsonderzoek in de zaak-Marianne Vaatstra is vernietigd. Het Openbaar Ministerie heeft de monsters niet meer nodig nu de zaak is opgelost. Alle 7300 mannen hebben een bedankbrief gekregen.

Over de streep

Bij de uitnodiging voor het onderzoek in september had het OM al beloofd dat het materiaal na afloop zou worden vernietigd. Dat trok waarschijnlijk veel mannen over de streep om mee te doen. Zo'n 90 procent van de aangeschreven mannen stond dna-materiaal af.

Jasper S.

De moord op Marianne Vaatstra uit Zwaagwesteinde was dertien jaar lang onopgelost toen het OM dit najaar besloot om een dna-verwantschapsonderzoek onder omwonende mannen te houden. Binnen twee maanden leidde dat tot de arrestatie en bekentenis van Jasper S., een boer uit Oudwoude.

Deel deze pagina

Audio

  • Dna-materiaal in de verbrandingsoven Het dna-materiaal van de deelnemers aan het verwantschapsonderzoek in de zaak-Marianne Vaatstra is vernietigd. Het Openbaar... Ministerie heeft de monsters niet meer nodig nu de zaak is opgelost. Inge Oevering van het Nederlands Forensisch Instituut dat het dna-materiaal heeft onderzocht.

Video

Dna Vaatstra-onderzoek vernietigd

Het dna-materiaal van de deelnemers aan het verwantschapsonderzoek in de zaak-Marianne Vaatstra is vernietigd. Het OM had dat... vooraf al beloofd.

Video en Audio

Meer video en audio