N-Zeeland doorstaat 21 december

Op de dag waarop volgens sommigen de wereld zou vergaan, bleef grote rampspoed uit.»
Op de dag waarop volgens sommigen de wereld zou vergaan, bleef grote rampspoed uit. mattcflynn / Flickr - Creative Commons by-nc-nd

De eerste landen ten westen van de datumgrens hebben 21 december zonder kleerscheuren doorstaan. Op de dag waarop volgens sommigen de wereld zou vergaan, bleef grote rampspoed uit.

In Nieuw-Zeeland en andere delen van Oceanië is het inmiddels 22 december. Veel inwoners grappen op sociale media als Twitter dat ze er nog gewoon zijn. Hashtags als #doomsday en #endoftheworld zijn 'trending topic'.

In verschillende landen hebben mensen de voorspelde apocalyps aangegrepen om een groot feest te organiseren. Er zijn themafeesten in onder meer Kuala Lumpur en Moskou. In die laatste stad vindt het feest plaats in een atoombunker.

Overigens mogen aardbewoners nog niet opgelucht ademhalen: interpretaties van het tijdstip waarop de wereld zou vergaan lopen uiteen. En in verreweg het grootste deel van de wereld is het nog steeds 21 december.

Deel deze pagina

Video

Vandaag geen einde der tijden

Het is vandaag 21 december en dat betekent helemaal niets! Daar kwamen ze ook achter in het Franse bergdorpje Bugarach. Gelovigen... dachten dat ze daar veilig waren voor het einde der tijden.

Video en Audio

Meer video en audio