Rapport-Kekerdom pleit anderen vrij

In een huis in Kekerdom is een tweede hennepkwekerij ontdekt»
In een huis in Kekerdom is een tweede hennepkwekerij ontdekt ANP

Bij de criminele activiteiten van de politiechef die deze zomer twee mensen en zichzelf doodschoot in Kekerdom waren geen andere politiemensen betrokken. Onderzoek van de rijksrecherche heeft dat uitgewezen.

Kort na de vondst van de drie doden in de woning van de Gelderse politie-inspecteur bleek dat de politieman zelf de dader was. Hij had met de twee slachtoffers een driehoeksverhouding gehad die kort voor het schietincident was beëindigd. Verder bleek dat hij een hennepkwekerij in zijn huis had en zijn dienstwapen tegen de regels in thuis bewaarde.

De recherche stelde een integriteitsonderzoek in om te bekijken of er politiecollega's bij de zaak waren betrokken. Zo is onder meer de rol onderzocht van een politieman die de huurbaas was van de twee slachtoffers. Kort na de vondst van de drie doden werd ook in hun huis een hennepplantage aangetroffen.

Geen integriteitsinbreuken

Het onderzoek heeft volgens het Openbaar Ministerie geen "integriteitsinbreuken" van politiemensen aan het licht gebracht. De verhuurder wist niet dat er hennep in zijn huis werd verbouwd.

In het huis van de 59-jarige politiechef heeft de recherche behalve hennep meer drugs gevonden. Zo lagen er xtc-pillen, ghb en amfetamine. Ook had hij verschillende vuurwapens in huis.

Deel deze pagina

Video

Harddrugs in huis politiechef Kekerdom

In het huis van politiechef Jan Petter heeft de politie een hoeveelheid harddrugs gevonden. Dat blijkt uit onderzoek van de... rijksrecherche. De politieman schoot zichzelf en twee anderen in september dood.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio