Korting Huis Doorn gaat door

Huis Doorn»
Huis Doorn Rictor Norton & David Allen / flickr / cc 2.0 / by-nc-sa

Directeur Herman Sietsma van Huis Doorn is teleurgesteld dat de bezuinigingen op het museum doorgaan. De Tweede Kamer stemde vannacht in met halvering van de subsidie naar zo'n 230 duizend euro.

De afgelopen weken kwam Huis Doorn in actie tegen de geplande bezuiniging. Er werd onder meer een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. De gehele oppositie steunde Huis Doorn, maar regeringspartijen VVD en PvdA stemden voor de bezuiniging.

Wel krijgt het museum projectsubsidie. Zo krijgt het museum in 2014 geld voor een expositie naar aanleiding van het begin van de Eerste Wereldoorlog, dan 100 jaar geleden.

Steun uit Duitsland

De raad van toezicht gaat begin januari alle opties om open te kunnen blijven in kaart brengen. Sietsma verwacht onder meer steun uit Duitsland. Een Duitse stichting die zich inzet voor Duits cultureel erfgoed heeft aangegeven mee te willen denken over het voortbestaan van het museum. Ook is er contact met de Duitse ambassade.

Huis Doorn is bekend omdat de Duitse keizer Wilhelm II er vanaf het eind van de Eerste Wereldoorlog tot aan zijn dood in 1941 woonde.

Deel deze pagina

Audio

  • Directeur Huis Doorn teleurgesteld om bezuinigingen Directeur Herman Sietsma van Huis Doorn is teleurgesteld dat de bezuinigingen op het museum doorgaan. De Tweede Kamer stemde... vannacht in met halvering van de subsidie naar zo'n 230 duizend euro.

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 262 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5055 keer afgespeeld

Meer video en audio