Superjacht Jobs aan de ketting

Het futuristische jacht dat Jobs liet bouwen bij scheepsbouwer Koninklijke De Vries in Aalsmeer»
Het futuristische jacht dat Jobs liet bouwen bij scheepsbouwer Koninklijke De Vries in Aalsmeer AFP

Het superjacht Venus van de overleden Apple-goeroe Steve Jobs mag de Amsterdamse haven voorlopig niet verlaten. Een deurwaarder heeft het fonkelnieuwe schip woensdag aan de ketting gelegd omdat de ontwerper nog drie miljoen euro claimt.

De erven van Jobs ontkennen dat de Franse ontwerper Philippe Starck nog geld krijgt. Zij beroepen zich op een afspraak die Jobs gemaakt zou hebben met Starck. Hij zou zes procent van de kostprijs van het schip krijgen.

De erven zeggen dat het motorschip 105 miljoen euro heeft gekost en dat de ontwerper dus ongeveer zes miljoen krijgt. Dat geld heeft Starck inmiddels gekregen.

Nooit bekrachtigd

De advocaat van Starck zegt dat er gesproken is over een vergoeding van zes procent maar dat dat nooit bekrachtigd is. Volgens de ontwerper zou hij negen miljoen euro krijgen voor zijn aandeel in de bouw van het schip.

De Venus zou binnenkort vertrekken naar de erven van Jobs in Amerika. Het aluminium motorschip van bijna 80 meter is gebouwd op de Feadship-werf in Aalsmeer.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 1400 keer afgespeeld
  • » Kamer verrast door naheffing Video De oppositie in de Tweede Kamer is verrast door de aankondiging van het kabinet dat miljoenen...31 okt 2014, 2689 keer afgespeeld

Meer video en audio