Taakstraf Oud en Nieuw dag later

Twee personen die zich tijdens de jaarwisseling hadden misdragen, moesten een taakstraf uitvoeren»
Twee personen die zich tijdens de jaarwisseling hadden misdragen, moesten een taakstraf uitvoeren ANP

Mensen die zich rond de jaarwisseling misdragen, hoeven pas op 2 januari hun taakstraf uit te voeren. Vorig jaar was dat nog op Nieuwjaarsdag, maar velen waren toen nog te dronken of te stoned om aan het werk te gaan.

Het OM laat relschoppers nu eerst hun roes uitslapen. Volgens een woordvoerder heeft een taakstraf geen zin als iemand niet nuchter is.

Sinds vorig jaar hanteert het OM een lik-op-stuk beleid. Mensen die de jaarwisseling verstoren, moeten kort erna straten schoonmaken, het liefst in hun eigen buurt. Met deze maatregel wil het Openbaar Ministerie duidelijk maken dat vervelend gedrag tijdens de oud-en-nieuwviering niet wordt getolereerd.

Supersnelrecht

Vooral minder zware delicten zoals vernielingen of misdragingen met vuurwerk komen in aanmerking voor een taakstraf. Zwaardere delicten zoals mishandeling worden via het supersnelrecht behandeld.

Deel deze pagina

Video

Geen taakstraf Nieuwjaarsdag

Mensen die zich rond de jaarwisseling misdragen, hoeven pas op 2 januari hun taakstraf uit te voeren. Vorig jaar was dat nog op... Nieuwjaarsdag, maar veel van hen waren toen nog te dronken of te stoned om aan het werk te gaan.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 2252 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 2449 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 1004 keer afgespeeld

Meer video en audio