Faro-vliegramp herdacht

Bij de crash in 1992 kwamen meer dan vijftig mensen om»
Bij de crash in 1992 kwamen meer dan vijftig mensen om EPA

In Laren wordt vanmiddag de vliegramp in het Portugese Faro herdacht. Daarbij kwamen 20 jaar geleden 56 mensen om het leven; 106 raakten mensen zwaargewond. In de Sint Jansbasiliek in Laren staat de glazen gedenkplaat met daarop de namen van de omgekomen passagiers en bemanningsleden.

Over de oorzaak van het ongeluk bij het Portugese Faro werden de onderzoekers het niet eens. Portugese onderzoekers trokken andere conclusies dan Nederlandse. Nabestaanden hebben uiteindelijk zelf een onderzoek laten instellen. Dat rapport verscheen vorig jaar. Daaruit bleek dat de schuld van het ongeluk voornamelijk lag bij de piloten van Martinair.

Nabestaanden willen nu de staat voor de rechter dagen omdat de Raad voor de Luchtvaart destijds bewust informatie zou hebben achtergehouden.

Deel deze pagina

Video

  • video Vliegramp Faro herdacht Vanmiddag wordt in Laren de vliegramp in het Portugese Faro herdacht. Daarbij kwamen 20 jaar geleden 56... mensen om het leven.
  • video 20 jaar na de Faro-ramp Vandaag 20 jaar geleden kwamen 56 inzittenden van een DC-10 van Martinair om het leven bij een... vliegtuigongeluk, meer dan honderd passagiers raakten gewond. Over de oorzaak van het ongeluk bij het Portugese Faro waren de onderzoekers het niet eens. Portugese onderzoekers trokken andere conclusies dan Nederlandse onderzoekers. Slachtoffers hebben uiteindelijk zelf een onderzoek laten instellen, het rapport verscheen vorig jaar. Daaruit bleek dat de schuld van het ongeluk voornamelijk lag bij de piloten van Martinair.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio