Weer duel Nieuw Sloten-Buitenboys

Leden van de club SC Buitenboys stonden twee weken geleden stil bij de bloemen die bij het hek langs het voetbalveld zijn neergelegd»
Leden van de club SC Buitenboys stonden twee weken geleden stil bij de bloemen die bij het hek langs het voetbalveld zijn neergelegd ANP

De voetbalclubs Buitenboys en Nieuw Sloten gaan weer tegen elkaar spelen. Dat hebben ze gisteravond besloten tijdens hun eerste gesprek sinds de fatale mishandeling van een grensrechter van de Almeerse club Buitenboys.

"Het was een open en eerlijk gesprek", zei Buitenboys-voorzitter Oost tegen Omroep Flevoland. "Ik had er een goed gevoel over toen we klaar waren."

Jeugdteam

Binnenkort speelt de C1 van de Almeerse club in Amsterdam tegen Nieuw Sloten. Die wedstrijd gaat gewoon door. Beide besturen zullen bij het duel aanwezig zijn. "Het is toch een aparte wedstrijd voor allebei de verenigingen", zegt Oost. "Daar zullen we op een gepaste manier mee omgaan."

Richard Nieuwenhuizen, grensrechter van Buitenboys B3, stierf begin deze maand nadat hij was mishandeld door B1-spelers van Nieuw Sloten. Nieuw Sloten B1 is uit de competitie gezet. Zes spelers en een man van 50 zitten vast in de zaak.

Deel deze pagina

Video

Buitenboys en Nieuw Sloten spelen weer tegen elkaar

De voetbalclubs Buitenboys en Nieuw Sloten gaan weer tegen elkaar spelen. Dat hebben ze gisteravond besloten tijdens hun eerste... gesprek sinds de fatale mishandeling van een grensrechter van de Almeerse club Buitenboys.

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio