Scholiere VS dreigt met bloedbad

Het meisje had op YouTube gedreigd haar klasgenoten neer te schieten en zelfmoord te plegen»
Het meisje had op YouTube gedreigd haar klasgenoten neer te schieten en zelfmoord te plegen Spencer E Holtaway/Flickr/Creative Commons by-nc-sa

In de Amerikaanse staat Arizona is een 16-jarig meisje gearresteerd dat op YouTube had gedreigd dat ze haar klasgenoten zou neerschieten en daarna zelfmoord zou plegen. Daarbij verwees zij naar het bloedbad van vorige week op de basisschool in Newtown.

Het meisje uitte de bedreiging in een filmpje dat werd gedeeld via het YouTube-kanaal van een transgendergroep in de Canadese stad Toronto. Die groep waarschuwde de autoriteiten in Arizona.

Het meisje werd aangehouden bij haar ouders thuis, waar zij zou hebben toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de dreigvideo. Volgens haar vader en moeder heeft zij psychische problemen en had zij recent belangstelling getoond voor de drie handvuurwapens van haar ouders.

Ook in Florida werd een scholier opgepakt voor het dreigen met een bloedbad. De jongen van 13 had op Facebook gezegd dat hij iedereen op school met een geweer zou neerschieten. Volgens de politie had hij geen toegang tot vuurwapens.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio