Faillissement Floriade voorkomen

Koningin Beatrix tijdens de opening van de Floriade in Venlo»
Koningin Beatrix tijdens de opening van de Floriade in Venlo ANP

De vijf 'Floriadegemeenten' moeten ingrijpen om een faillissement van het evenement in Venlo te voorkomen.

De gemeenten stellen zich gezamenlijk garant voor het dreigende miljoenenverlies van de Floriade, zodat ook na 1 januari salarissen en rekeningen kunnen worden betaald. Venlo draait als de grootste van de vijf gemeenten op voor bijna de helft van het bedrag. De betrokken gemeenteraden zijn inmiddels ingelicht.

Marketingcampagnes

Begin deze maand werd duidelijk dat de Floriade afstevent op een verlies van bijna 9 miljoen euro. Omdat vervolgens bleek dat hoofdfinancier Rabobank per 1 januari zijn geld terugwilde, dreigde een bankroet.

Eind mei moet blijken hoe groot het tekort van de Floriade, die van april tot oktober op bedrijvenpark GreenPark Venlo werd gehouden, precies is. De organisatie zegt zoveel miljoenen te hebben geïnvesteerd in blijvende verbetering van het terrein, dat het niet onredelijk is als de gemeenten in de regio daaraan meebetalen. Daarover wordt nog onderhandeld.

Het verlies ontstond doordat zowel de inkomsten als de uitgaven van de Floriade tegenvielen. De beoogde twee miljoen bezoekers kwamen wel, maar er waren extra marketingcampagnes nodig om dat voor elkaar te krijgen. Bovendien gaf het publiek minder uit dan begroot.

Deel deze pagina

Video

Gemeenten vullen tekort Floriade aan

Een faillissement van de Floriade is afgewend. De vijf 'Floriadegemeenten' stellen zich gezamenlijk garant om een faillissement van... het evenement in Venlo te voorkomen. Nu kunnen salarissen en rekeningen ook na 1 januari nog worden betaald.

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1318 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 7187 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2644 keer afgespeeld

Meer video en audio