Assange tegen onverschilligheid

WikiLeaks-oprichter Assange hield een toespraak»
WikiLeaks-oprichter Assange hield een toespraak Reuters

WikiLeaks-oprichter Julian Assange waarschuwt voor de gevolgen van passiviteit en onverschilligheid. "Anders komt er nooit een rechtvaardige samenleving", zei hij in een toespraak vanaf het balkon van de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.

Een half jaar geleden vluchtte Assange naar die ambassade omdat de Britse regering hem wil uitleveren aan Zweden vanwege een verkrachtingszaak.

De Wikileaks-oprichter is bang dat hij wordt doorgestuurd naar de VS, waar hij een zware straf kan krijgen voor het lekken van overheidsdocumenten.

Journalisten

Assange ging ook in op de vrijheid van meningsuiting. "Terwijl mijn vrijheid is beperkt, kan ik toch nog met jullie praten. Dat geldt niet voor de 232 journalisten die wereldwijd vastzitten."

Het was de tweede keer sinds de zomer dat de oprichter van WikiLeaks een toespraak hield vanuit de Ecuadoriaanse ambassade.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Humanitair bestand Israël en Hamas Video Israël en Hamas zijn een bestand overeengekomen. Dat melden VN-baas Ban Ki-moon en de Amerikaanse...1 aug 2014, 2112 keer afgespeeld
  • » Doden bij gasexplosies Taiwan Video Bij gasexplosies in Taiwan zijn zeker vijftien doden gevallen. Er zouden honderden gewonden zijn.31 jul 2014, 4037 keer afgespeeld
  • » "Het gaat om menselijke resten en kleding" Video DNA-materiaal en bezittingen van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 zijn overgedragen aan...31 jul 2014, 12638 keer afgespeeld

Meer video en audio