Limburg steunt Maastricht Airlines

Oprichter Hamid Kerboua en burgemeester Onno Hoes tijdens de presentatie van Maastricht Airlines»
Oprichter Hamid Kerboua en burgemeester Onno Hoes tijdens de presentatie van Maastricht Airlines ANP

De nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines krijgt van Limburg en Maastricht in totaal 330.000 euro subsidie. De stad geeft 100.000 euro en de provincie de rest.

In ruil daarvoor moet de maatschappij zorgen voor honderd banen en beloven dat de naam Maastricht Airlines niet alleen nu, maar ook in de toekomst gebruikt zal worden. De eerste vlucht staat gepland voor 25 maart.

De luchtvaartmaatschappij begint op Maastricht Aachen-Airport met zestig banen en twee vliegtuigen. Binnen een jaar moet er een derde toestel bijkomen. De belangrijkste lijndienst is Maastricht - Schiphol. Daarnaast wordt er gevlogen naar Berlijn en München, en vanaf 2014 ook naar Parijs, Londen en Kopenhagen.

Deel deze pagina

Audio

  • Maastricht-Schiphol, we gaan het weer proberen Het wordt weer mogelijk om vanaf Maastricht te vliegen op Schiphol. De binnenlandse route van KLM werd in 2008 opgeheven. Maar... vanaf maart vliegt de nieuwe luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines weer vier keer per dag tussen beide luchthavens. Jan Veldhuis, luchtvaarteconoom bij SEO Economisch Onderzoek.

Video en Audio

Meer video en audio