Almere wil intercitystation terug

Station Almere-Buiten vanuit een trein gezien»
Station Almere-Buiten vanuit een trein gezien klavr / flickr / cc 2.0 / by-nc-sa

Er moeten zo snel mogelijk weer intercity's stoppen op station Almere Buiten. Almere klaagt in een brief aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur over te volle treinen en langere reistijden. Wethouder Duivesteijn noemt het "een beetje gek" dat sinds de opening van de Hanzelijn reizigers er juist op achteruit zijn gegaan.

De Hanzelijn verbindt Flevoland met de Randstad. De trein stopt ook op het nieuwe station Almere Poort. Volgens de gemeente gaat dat ten koste van reizigers die met de Flevolijn naar Amsterdam reizen.

Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling op 9 december, stoppen op station Almere Buiten geen intercity's meer. De sprinters die er nu stoppen zijn volgens de gemeente in de spits niet lang genoeg. Almere vraagt Mansveld om haar invloed bij NS "maximaal aan te wenden" om de problemen te verhelpen.

Lange Sprinters

NS laat weten dat Almere Buiten niet opnieuw een intercitystation wordt, omdat dat ten koste gaat van de snelheid van de Hanzelijn. Ook zouden er dan minder treinen over de Hanzelijn kunnen rijden.

Volgens de spoorwegen profiteren de meeste reizigers van de aanpassingen in de dienstregeling. NS zet wel langere sprinters in op Almere Buiten om te voorkomen dat reizigers niet mee kunnen.

Morgen komt de kwestie aan de orde tijdens een gesprek tussen de spoorwegen en wethouder Duivesteijn. De afspraak stond volgens NS al en is niet gemaakt na de klachten van de gemeente.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio