Ruwaard niet meer zelfstandig

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse stopt als zelfstandig ziekenhuis»
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse stopt als zelfstandig ziekenhuis ANP

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse stopt als zelfstandig ziekenhuis. Het wordt een 'satellietziekenhuis' van drie andere instellingen in de buurt, staat in een persverklaring.

Het ziekenhuis kwam vorige maand in opspraak door een onverklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie. Maar de reden voor de nu genomen maatregel is financieel, staat in de verklaring.

Het Ruwaard van Putten wordt nu ondergebracht bij het Maasstad en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Goede zorg

De komende maanden moet duidelijk worden wat de precieze gevolgen zijn. Het uitgangspunt is volgens het Ruwaard van Putten dat patiënten in de regio Voorne-Putten goede zorg blijven houden.

Met het Maasstad Ziekenhuis werkt het Ruwaard van Putten al langer samen. Een half jaar geleden sloten de ziekenhuizen een verklaring over "structurele nauwe samenwerking". Toen werd nog gesteld dat "beide ziekenhuizen hun eigen identiteit, verantwoordelijkheid en rechtsvorm behouden".

Nu is de financiële situatie echter zo verslechterd dat het Ruwaard van Putten niet meer op eigen benen kan staan, zegt een woordvoerder. "Het is echt zeer zorgelijk." Onbekend is nog welke afdelingen openblijven, maar wel is al duidelijk dat niet alle patiënten meer in Spijkenisse terechtkunnen.


Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Binnenlands weerbericht 24 april 2014 Video Binnenlands weerbericht 24 april 2014 met Marco Verhoef.24 apr 2014, 47 keer afgespeeld
  • » Mogelijk tekort aan speltbrood Video Door de grote vraag naar speltbrood, raakt de voorraad bij bakkers op. De eerstvolgende oogst van...24 apr 2014, 133 keer afgespeeld
  • » Geen VAK410-leden naar Almelo Video De leden van supportersgroep VAK410 van Ajax zijn zondag niet welkom bij de kampioenswedstrijd bij...24 apr 2014, 54 keer afgespeeld

Meer video en audio