Ajax tegen Steaua Boekarest in EL

Patrick Kluivert doet de loting voor de Europa League»
Patrick Kluivert doet de loting voor de Europa League AFP

Ajax moet het in de tweede ronde van de Europa League opnemen tegen Steaua Boekarest.

Als de Amsterdammers winnen van de Roemenen volgt in de achtste finales een duel met de winnaar van het treffen tussen Sparta Praag en Chelsea.

Steaua plaatste zich voor de knockout-fase door als eerste te eindigen in een groep met VfB Stuttgart, FC Kopenhagen en Molde FK. De Roemenen werden 24 keer landskampioen, voor het laatst in 2006.

De Roemenen, die in 1986 de Europa Cup I en de Europese Super Cup wonnen, troffen in EC-toernooien vaker een Nederlandse club, maar Ajax nog nooit. PSV, FC Twente, FC Utrecht en sc Heerenveen speelden, met wisselend succes, wel tegen Steaua.

Van der Sar over loting Ajax

Namens Ajax was Edwin van der Sar bij de loting, die mede werd verricht door Patrick Kluivert (zijn voormalig ploeggenoot bij de Amsterdammers).

De directeur marketing omschreef Steaua als een gevaarlijke ploeg ("ze hielden onder meer Stuttgart onder zich") en trok een parallel met Ajax. "Ze hebben veel Roemeense spelers, van wie er veel nog jong zijn. Je kan ze dus een beetje met ons vergelijken", aldus Van der Sar.

Steaua is in Roemenië als koploper de winterstop ingegaan. "Hun eerste duel na de winterstop is tegen ons", stelde Van der Sar. "Dat is wellicht een voordeel", aldus de oud-keeper van Ajax, Manchester United en het Nederlands elftal.

Deel deze pagina

Audio Reacties

  • Van der Sar over loting Ajax De reactie van directeur Edwin van der Sar op de loting voor de tweede ronde van de Europa League, waarin Ajax aan Steaua Boekarest... werd gekoppeld.
  • De Boer blij met zege en Steaua De reactie van Frank de Boer na de 3-0 zege op FC Groningen in het bekertoernooi. De trainer van Ajax gaat ook in op de loting voor... de Europa League, waarin de Amsterdammers gekoppeld zijn aan Steaua Boekarest.37971310

Video en Audio

  • » Bau en Lau: samen in de top 8 blijven Video Bauke Mollema en Laurens ten Dam reden allebei sterk in de laatste bergrit van de Tour. In het...24 jul 2014, 7079 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, vrijdag 25 juli Video Een vooruitblik op de negentiende etappe van de Tour de France 2014, die van Maubourguet naar...24 jul 2014, 1758 keer afgespeeld
  • » Tourquiz donderdag 24 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...24 jul 2014, 630 keer afgespeeld

Meer video en audio