Ajax tegen Steaua Boekarest in EL

Patrick Kluivert doet de loting voor de Europa League»
Patrick Kluivert doet de loting voor de Europa League AFP

Ajax moet het in de tweede ronde van de Europa League opnemen tegen Steaua Boekarest.

Als de Amsterdammers winnen van de Roemenen volgt in de achtste finales een duel met de winnaar van het treffen tussen Sparta Praag en Chelsea.

Steaua plaatste zich voor de knockout-fase door als eerste te eindigen in een groep met VfB Stuttgart, FC Kopenhagen en Molde FK. De Roemenen werden 24 keer landskampioen, voor het laatst in 2006.

De Roemenen, die in 1986 de Europa Cup I en de Europese Super Cup wonnen, troffen in EC-toernooien vaker een Nederlandse club, maar Ajax nog nooit. PSV, FC Twente, FC Utrecht en sc Heerenveen speelden, met wisselend succes, wel tegen Steaua.

Van der Sar over loting Ajax

Namens Ajax was Edwin van der Sar bij de loting, die mede werd verricht door Patrick Kluivert (zijn voormalig ploeggenoot bij de Amsterdammers).

De directeur marketing omschreef Steaua als een gevaarlijke ploeg ("ze hielden onder meer Stuttgart onder zich") en trok een parallel met Ajax. "Ze hebben veel Roemeense spelers, van wie er veel nog jong zijn. Je kan ze dus een beetje met ons vergelijken", aldus Van der Sar.

Steaua is in Roemenië als koploper de winterstop ingegaan. "Hun eerste duel na de winterstop is tegen ons", stelde Van der Sar. "Dat is wellicht een voordeel", aldus de oud-keeper van Ajax, Manchester United en het Nederlands elftal.

Deel deze pagina

Audio Reacties

  • Van der Sar over loting Ajax De reactie van directeur Edwin van der Sar op de loting voor de tweede ronde van de Europa League, waarin Ajax aan Steaua Boekarest... werd gekoppeld.
  • De Boer blij met zege en Steaua De reactie van Frank de Boer na de 3-0 zege op FC Groningen in het bekertoernooi. De trainer van Ajax gaat ook in op de loting voor... de Europa League, waarin de Amsterdammers gekoppeld zijn aan Steaua Boekarest.37971310

Video en Audio

  • » Balotelli ruilt shirtje al bij de rust Video Mario Balotelli zorgt weer eens voor opschudding. Ditmaal niet op het veld maar in de spelerstunnel...23 okt 2014, 5308 keer afgespeeld
  • » Royals weer op gelijke hoogte Video Kansas City Royals heeft de tweede wedstrijd in World Series gewonnen. Het duel met San Francisco...23 okt 2014, 2539 keer afgespeeld
  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 20117 keer afgespeeld

Meer video en audio