Smartphonedieven in clubs A'dam

 »
  liewcf / Flickr creative commons by-sa

In Amsterdam is een smartphonebende actief die vooral toeslaat in clubs en op grote evenementen. Daarvoor waarschuwt een aantal grote Amsterdamse clubs hun bezoekers. De afgelopen tijd zouden honderden smartphones zijn gestolen.

De clubs, waaronder Sugarfactory en Air, hebben een verklaring verspreid op sociale media waarin ze bezoekers aanraden goed op te letten. Mensen kunnen hun telefoon het best in hun jas of tas laten zitten en die bij de garderobe afgeven, staat in de verklaring.

Waarschuwing

Ook in de clubs zelf wordt gewaarschuwd. Zo hangen er bordjes die bezoekers wijzen op de mogelijke aanwezigheid van smartphonedieven.

Volgens de clubs doen ze samen met de politie hun best om de dieven op te pakken, maar is het moeilijk hen op heterdaad te betrappen. "Hoe die gasten het precies doen, weet ik niet", zegt een woordvoerder van Sugarfactory. "Maar het is echt iets van de afgelopen weken."

De Amsterdamse politie zegt dat de afgelopen tijd inderdaad opvallend veel smartphones worden gestolen. Van een bende wil een woordvoerder echter nog niet spreken. "Dat moet eerst duidelijk worden uit onderzoek."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio