Real loot United, Barça treft Milan

Steve McManaman koppelt zijn oude club Real Madrid aan Manchester United»
Steve McManaman koppelt zijn oude club Real Madrid aan Manchester United NOS

De loting voor de achtste finales van de Champions League heeft twee krakers opgeleverd.

Real Madrid werd gekoppeld aan het Manchester United van Robin van Persie en voor FC Barcelona kwam AC Milan, met Nigel de Jong en Urby Emanuelson, uit de koker.

Real en United troffen elkaar eerder twee keer in de kwartfinales. In 2000 werd het in Madrid 0-0, waarna Real in Manchester met 3-2 won. In 2003 won Real in Bernabeu met 3-1, waarna Uniteds 4-3 op Old Trafford niet volstond.

Milan lootte Barcelona drie keer eerder in de Champions League. In 2006 was Barça in de halve finales te sterk en in 2012 in de kwartfinales. In 2011 waren de clubs poulegenoten (2-2 en 2-3 uitzege Barcelona).

Arsenal versus Bayern

Arsenal neemt het op tegen Bayern München, terwijl Borussia Dortmund werd gekoppeld aan Sjachtar Donetsk.

De acht heenwedstrijden worden op vier avonden (12, 13, 19 en 20 februari) gespeeld. De returns worden afgewerkt op 5, 6, 12 en 13 maart.


Loting achtste finales Champions League
Galatasaray (Tur)
-
Schalke 04 (Dui)
Celtic (Sch)-
Juventus (Ita)
Arsenal (Eng)-
Bayern München (Dui)
Sjachtar Donetsk (Oek)-
Borussia Dortmund (Dui)
AC Milan (Ita)-
FC Barcelona (Spa)
Real Madrid (Spa)-
Manchester United (Eng)
Valencia CF (Spa)-
Paris St. Germain (Fra)
FC Porto (Por)-
Málaga CF (Spa)

Deel deze pagina

Video

Toeval troef bij loting CL

'Toeval' was het toverwoord bij de loting voor de achtste finales van de Champions League. De sportzender Sky constateerde dat... precies dezelfde wedstrijden uit de kokers kwamen als tijdens de proefloting.

Video en Audio

  • » Broerse: dit is écht geweldig Audio PEC Zwolle pakte in Rotterdam verrassend de KNVB-beker en dat moest gevierd worden. Bij terugkeer...21 apr 2014, 1823 keer afgespeeld
  • » Jans: we wisten dat we het konden Audio Met de bekerwinst tegen Ajax (5-1) was een historische avond voor PEC Zwolle en zijn supporters....21 apr 2014, 1180 keer afgespeeld
  • » "Bizar, dit is niet te bevatten" Audio Een reportage over de avond in Zwolle. PEC speelde in de Kuip de bekerfinale tegen Ajax met...21 apr 2014, 1725 keer afgespeeld

Meer video en audio