Real loot United, Barça treft Milan

Steve McManaman koppelt zijn oude club Real Madrid aan Manchester United»
Steve McManaman koppelt zijn oude club Real Madrid aan Manchester United NOS

De loting voor de achtste finales van de Champions League heeft twee krakers opgeleverd.

Real Madrid werd gekoppeld aan het Manchester United van Robin van Persie en voor FC Barcelona kwam AC Milan, met Nigel de Jong en Urby Emanuelson, uit de koker.

Real en United troffen elkaar eerder twee keer in de kwartfinales. In 2000 werd het in Madrid 0-0, waarna Real in Manchester met 3-2 won. In 2003 won Real in Bernabeu met 3-1, waarna Uniteds 4-3 op Old Trafford niet volstond.

Milan lootte Barcelona drie keer eerder in de Champions League. In 2006 was Barça in de halve finales te sterk en in 2012 in de kwartfinales. In 2011 waren de clubs poulegenoten (2-2 en 2-3 uitzege Barcelona).

Arsenal versus Bayern

Arsenal neemt het op tegen Bayern München, terwijl Borussia Dortmund werd gekoppeld aan Sjachtar Donetsk.

De acht heenwedstrijden worden op vier avonden (12, 13, 19 en 20 februari) gespeeld. De returns worden afgewerkt op 5, 6, 12 en 13 maart.


Loting achtste finales Champions League
Galatasaray (Tur)
-
Schalke 04 (Dui)
Celtic (Sch)-
Juventus (Ita)
Arsenal (Eng)-
Bayern München (Dui)
Sjachtar Donetsk (Oek)-
Borussia Dortmund (Dui)
AC Milan (Ita)-
FC Barcelona (Spa)
Real Madrid (Spa)-
Manchester United (Eng)
Valencia CF (Spa)-
Paris St. Germain (Fra)
FC Porto (Por)-
Málaga CF (Spa)

Deel deze pagina

Video

Toeval troef bij loting CL

'Toeval' was het toverwoord bij de loting voor de achtste finales van de Champions League. De sportzender Sky constateerde dat... precies dezelfde wedstrijden uit de kokers kwamen als tijdens de proefloting.

Video en Audio

  • » Bau en Lau: samen in de top 8 blijven Video Bauke Mollema en Laurens ten Dam reden allebei sterk in de laatste bergrit van de Tour. In het...24 jul 2014, 1801 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, vrijdag 25 juli Video Een vooruitblik op de negentiende etappe van de Tour de France 2014, die van Maubourguet naar...24 jul 2014, 382 keer afgespeeld
  • » Tourquiz donderdag 24 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...24 jul 2014, 154 keer afgespeeld

Meer video en audio