'Monti wil opnieuw premier worden'

De Italiaanse premier Monti»
De Italiaanse premier Monti EPA

De Italiaanse premier Monti stelt zich toch kandidaat voor de parlementsverkiezingen, melden de kranten Corriere della Sera en La Repubblica. Monti zou met een eigen lijst willen komen. Bij zijn aantreden eind vorig jaar had hij gezegd dat hij slechts tijdelijk premier wilde zijn om Italië met hervormingsmaatregelen door de crisis te loodsen.

Hij wordt volgens de kranten gesteund door centrumpartijen en overgelopen partijleden van Berlusconi's centrumrechtse PdL-partij. Die zouden het premierschap aan Monti gunnen als ze bij elkaar voldoende stemmen halen.

Of Monti opnieuw premier kan worden is nog maar de vraag. In de peilingen leidt de linkse Democratische Partij van Pier Luigi Bersani.

Monti heeft aangekondigd dit weekend een persconferentie te geven. De parlementsverkiezingen in Italië zijn gepland voor eind februari.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Monti geniet wel van de macht' Er zijn sterke aanwijzingen dat de Italiaanse premier Monti zich toch verkiesbaar stelt bij de parlementsverkiezingen volgend jaar.... Eerder had hij gezegd dat hij niet zou meedoen, maar de belangrijkste kranten van Italië melden iets anders. Correspondent Rop Zoutberg over de mogelijke motieven van Monti.

Video en Audio

  • » Humanitair bestand Israël en Hamas Video Israël en Hamas zijn een bestand overeengekomen. Dat melden VN-baas Ban Ki-moon en de Amerikaanse...1 aug 2014, 2790 keer afgespeeld
  • » Doden bij gasexplosies Taiwan Video Bij gasexplosies in Taiwan zijn zeker vijftien doden gevallen. Er zouden honderden gewonden zijn.31 jul 2014, 4432 keer afgespeeld
  • » "Het gaat om menselijke resten en kleding" Video DNA-materiaal en bezittingen van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 zijn overgedragen aan...31 jul 2014, 13610 keer afgespeeld

Meer video en audio