Poetin verdedigt adoptieverbod

De Rusissche president Poetin»
De Rusissche president Poetin AFP

De Russische president Poetin heeft in zijn jaarlijkse eindejaarspersconferentie op de televisie de Russische anti-adoptiewet verdedigd. Door die wet kunnen stellen in de VS geen Russische kinderen meer adopteren.

Poetin zei dat de wet nodig is, omdat Russische diplomaten in de VS geen toestemming krijgen om met mishandelde kinderen in contact te komen. Volgens Rusland zijn er al diverse voorbeelden van kinderen uit Rusland die door Amerikaanse adoptieouders worden verwaarloosd.

De Russische wet is een reactie op de Magnitskywet die in de VS werd aangenomen. Door die wet kunnen Russen die betrokken zijn bij schendingen van mensenrechten geen visum krijgen voor de Verenigde Staten.

Poetin zei verder op de persconferentie dat zijn gezondheid prima is. Er waren berichten over rugklachten, maar Poetin doet die af als propaganda van politieke tegenstanders.

Deel deze pagina

Video

Poetin verdedigt Russisch adoptieverbod

President Poetin heeft de Russische anti-adoptiewet verdedigd. Door de wet kunnen Amerikaanse gezinnen geen Russische kinderen meer... adopteren.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio